Партнери

Народни музеј

Реализацији пројекта Арт Тура приступили смо са изузетно великим задовољством. Жеља нам је да на јединствен и занимљив начин, грађанима и посетиоцима Београда, представимо благо које чува Народни музеј, да побудимо интересовање за класичну уметност као и да освежимо и оснажимо везу између грађана и изузетне наше културне баштине. Желимо овом приликом да се захвалимо свим партнерима и покровитељима пројекта и надамо се да ће он бити варница будућих креативних идеја и занимљивих пројеката.


Hewlett-Packard

Искуство сарадње водећих компанија са светским музејима те коришћење најсавременијих технологија са циљем генерисања интересовања представља полазиште за реализацију АртТурa пројекта. Коришћење најсавременије технологије у области штампе великих формата пружило нам је могућност верног репродуковања ремек дела великих уметника којма је, захваљујући новим технологијама омогућено да из галерија и музеја закораче у градски пејзаж. Професионални штампачи за велике формате намењени су штампи високог квалитета омогућавају висок квалитет колорита што је за реализацију АртТур изложбе било посебно важно. Уколико желите да сазнате више о технологији штампе и штампачима посетите интернет страницу компаније Hewlett Packard

Захваљујући најновијим штампарским технологијама могуће је добити репродукцију идентичну оригиналу која је уз то отпорна на временске услове и штетне утицаје околине. Уколико сте заинтересовани за професионалне широкоформатне штампаче кликните овде.


Теленор

Како пружање подршке културној и уметничкој продукцији представља један од примарних фокуса Теленор фондације, настојимо да идентификујемо квалитетне пројекте који се баве овом темом и успоставимо дугорочна партнерства. Народни музеј има дугу и цењену традицију и поносни смо што, кроз сарадњу на пројекту Арт Тура, постајемо њен део, подржавамо уметност и доприносимо њеној популаризацији.


Општина Стари град

Велико нам је задовољство што смо били у могућности да подржимо овај пројекат и надамо се да ће он бити само један у низу степеника успешне сарадње Градске општине Стари град и Народног музеја. Општина активно ради на улепшавању свог градскг пејзажа, а шта лепше може да украси наше фасаде од ремек дела Народног музеја. Драго нам је да смо део пројекта који пружа јединствено искуство свим посетиоцима и грађанима наше општине и града.


Кнегиња Јелисавета Карађорђевић

Велико ми је задовољство да позовем све Београђане и госте Београда на дивну изложбу под ведрим небом. Пројекат Арт Тура је успешан пример споја уметности и вискоих технологија који нам је овај пут омогућио да предивна дела Народног музеја представимо јавности на веома занимљив начин. Велики број ових ремек дела данас се у Народном музеју налази захваљујући моме оцу Кнезу Павлу, који је и мени пренео љубав и посвећеност према уметности. Велика ми је част и задовољство да наставим његов рад и кроз овај пројекат подржим рад нашег Народног музеја.